Мисијата на Jeep е до 2022 година да станат најзелениот SUV бренд во светот

Претседателот на Jeep, Кристиан Мојниер ја разниша автомобилската заедница кога вети дека сите возила на Jeep, вклучувајќи го и Gladiator до 2022 ќе добијат или plug-in хибрид или целосно електрична варијанта.

„Мисијата е да станеме најзелениот SUV бренд во светот. Сакаме да создадеме одржлив бренд за паметење, не само off-road brаnd“

Ова е значителна изјава од брендот, ако земеме предвид дека во периодот кога сите производители имаат по неколку електрични возила, Jeep нема ниту едно. Сепак, за 2020 најавен е хибриден Wrangler, додека Renegade и Compass се достапни во plug-in верзии во Европа.