Производителот на автомобили со седиште во Дубаи Jannarelly Automotive презентираше пет специјални модели од Jannarelly Design-1 во Велика Британија. Автомобилот UK Edition ќе биде достапен во бела, сина, црвена, зелена и сива боја, со бела решетка, хауба од јаглеродни влакна, уникатни Union Jack налепници и метални плочки UK Edition.

Овие автомобили го рефлектираат тркачкото наследство на Велика Британија, додека ги користат најдобрите модерни материјали и врвната технологија за да им понудат на своите клиенти уникатно, класично искуство во возењето, со фасцинантно инженерство и дизајн од 21 век.

Со цена од околу 150.000 американски долари, овие модели се скоро 70.000 американски долари поскапи од стандардната верзија Jannarelly Design-1. Специјалните модели имаат ултра лесна тубуларна шасија, придружена со моќен 3.5-литарски V6 мотор кој може да произведе 325 коњски сили користејќи шестстепен мануелен менувач. Design-1 тежи само 810 килограми, забрзува од 0 до 100 километри на час за помалку од четири секунди, додека има максимална брзина од 217 километри на час.