Зачудувачки интересен часовник, кој претставува репродукција на 16-цилиндричниот Bugatti мотор инкорпорирајќи минијатурна репрезенатција на 1.500 коњски сили а е наречен Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon.

Под масивниот кристал јасно се гледа движењето на 578 дела за чие усовршување биле потребни повеќе од една година. Со димензии од 54mm на 44mm, направен од титаниум овој часовник му оддава почит на автомобилот на многу начини. Интересен за гледање механизам со специјален трансверзен систем во автомобилски стил кој дефинитивно бил тежок за создавање.