Jack Daniel’s Tennessee Apple WhiskeyСовршен момент да се лансира еден ваков пијалак. Вискито како и јаболката асоцираат на есен, на топла атмосфера, на убави моменти. Токму затоа Jack Daniel’s го одбраа овој период од годината за лансирање на вискито со вкус на јаболка – Jack Daniel’s Tennessee Apple Whiskey. 

 

Пијалакот е симбиоза на Jack Daniel’s виски чувано во дабови буриња и ликер од јаболка. Го поседува препознатливиот JD вкус со дополнителна арома на агруми. Од компанијата советуваат да експериментирате со неговиот вкус, па така на две дози од вискито, додадете сок од зелен лимон, лед и газиран пијалак. 

Jack Daniel’s Tennessee Apple Whiskey доаѓа во 4 пакувања. Од 50, 375, 750 мл и 1 литар по цена од 27 долари.