Cocktail Academy неодамна создадоа единствен коктел комплет куриран од J Balvin и Buchanan Whisky. Овој комплет е прослава на долгогодишното партнерство на брендот со J Balvin и неговиот YouTube концерт насловен „Behind The COLORES: The Live Experience”. Комплетот има за цел совршено да ги надополни живописни виртуелни приватни концерти на изведувачот.

Cocktail Academy во овој комплет има спакувано 12-годишното виски заедно со шејкер, дозерка, цвеќиња за јадење, како и вкусни тинктури (нане, ананас, лаванда, малина) што му дозволува на секој гостин да прилагоди коктел додека ужива. Надворешноста на комплетот е инспирирана од препознатливото пакување на Buchanan Whisky со шарена внатрешност која потсетува на албумот на J Balvin.