Колекцијата потпишана од Метју Леханур претставува уметнички мебел што го репродуцира парадоксот на перцепции. Оваа колекција беше претставена на овогодинешниот Design Miami во Базел.

Изгледот може да доведе до заблуда така што ќе добиеме лажна перцепција за нештата. На пример очигледната фрагилност може да крие огромен отпор, а она што изгледа масивно може да биде полесно отколку што изгледа. Овој дизајнер е еден од ретките кои имаат мултидисциплинарен пристап кон креативноста.