Vektorr concept е првиот електричен скутер на Husqvarna, наменет за урбаните возачи. Компанијата има за цел со опсегот да ја донесе иднината на личниот урбан транспорт во сегашноста. Овој електричен скутер е опишан како прогресивен, иновативен со стил и уникатност. Тој е дизајниран врз основа на потребите на урбаниот патник, знаејќи дека тие бараат компактни, стилски и ефективни превозни средства за нивниот начин на живот. Стилизиран за урбаниот простор овој скутер ќе се движи со брзина од 45 километри на час и ќе нуди домет до 95 километри. Овој чекор на компанијата е дел од проширувањето и на дилерската мрежа, која со новиот план ќе се фокусира на пазари како Шпанија, Франција, Италија и Германија.