Hemp MVMNT го претстави првиот часовник направен од канабис и ремен од ананас. Куќиштето на часовникот е направен од композит од коноп, додека ременот на часовникот е направен од кожа од ананас. Модуларниот дизајн, се обликува преку машинска обработка со висока точност за да се создаде навидум минимална, но сложена кружна кутија. Ова би значело дека секој часовник изгледа идентично, но е потполно уникатен. Златни и сребрени детали го красат часовникот. Целиот часовник е 100% веган со прерамки изработени од piñatex од ANANAS ANAM. Ова е материјал кој е алтернатива на кожа, составена од влакна од лисја од ананас, кои претставуваат земјоделски отпад.