Heliot Emil, брендот од Копенхаген ја претстави колекцијата за сезоната Пролет/Лето 2021. Оваа колекција е насловена „Compos Mentis“ и дизајнирана од дизајнерот Julius Juul кој сакал да ја истражи идејата за целосна контрола врз нечиј ум, играјќи со поимот плацебо ефектот истовремено отварајќи дискурс за нашата ментална благосостојба.

Кожа, ремени, токи, отпечатоци, ткаенина… се канвас за играње на дизајнерот. Тој си игра со формата и функцијата, и нè тера да ги преиспитаме своите емоции преку облеката. На кроењето му се дава утилитарен и родово-флуиден пресврт благодарение на употребата на асиметрија. Колекцијата на Heliot Emil се заокружува со потписот на брендот, Liquid Metal панталони во црна боја.