Интересно за вискито Haven’s Door на Боб Дилан е тоа што финалниот процес поминува низ уникатен начин на созревање а тоа е во француски буриња наречени „cigar barrels”. Откако виското зрее седум години во американски јагленисани дабови буриња, тогаш завршува дабови буриња во нискиот планински регион Вогези, Франција, уште шест месеци.

„cigar barrels"

Оние француски дабови буриња се нарекуваат „cigar barrels” поради нивната форма. Тие се повисоки и потесни, за да се овозможи повеќе простор за виски да ги апсорбира вкусови од дрво. За разлика од традиционалните буриња, француските буриња не се јагленисани, дозволувајќи им на природните вкусови на дрвото навистина да се измешаат со пијалокот.