Ако сакате уникатни парчиња и сте склони кон купување на импресивни парчиња облека, додатоци, парфеми, пијалаци, автомобили… овој нож за писма наречен Haas Brothers Unicorn Octopus е еден од предметите кои треба да ги поседувате.

Како дел од колекцијата L’Objet Haas Brother Collection, раскошниот октопод или нож за писма можеме да кажеме дека е направен за луѓе кои добиваат многу важни писма, ќе го користат секој ден и ќе уживаат во неговото користење.

Предметот кој има форма на октопод е создаден како дел од соработката помеѓу браќата Симон и Николај Хас и креативниот директор на L’Objet, Елад Јифрак. Цената на Haas Brothers Unicorn Octopus е 400 американски долари.