GUESS ја враќа својата богата историја на производи и дизајни со Certified Vintage Program, програма од 68 автентични, ексклузивни парчиња, собрани од целиот свет. Овие ретро, безвременски парчиња се пуштени во продажба на веб страната на модниот бренд, а вклучува фармерки, јакни и маици кои датираат од периодот од 1981 до 1999 година.

Оваа прилика GUESS ја искористи да ја лансира GUESS Vintage Seeding Suite со седиште во Downtown L.A. Целиот дизајн на ова место со западна тематика е поставена на отворено, со западна тематика е дизајнирана, а е наменета за состаноци со уредници, новинари и инфлуенсери од индустријата.

GUESS исто така се посвети на промовирање на кружен моден екосистем преку учество во 2020 Circular Fashion System Commitment, глобално движење основано од ц кое иницира поодржлива индустрија во која облеката е долготрајна, повторно употребена и рециклирана.