Gucci и The North Face конечно ја открија заедничката колекција инспирирана од идите за истражување и самооткривање. Обврската за создавање на одржлива мода е запазена од двете страни. Извонредната колекција се базира на дизајните на The North Face од 70-тите. Маици, јакни, кошули со смели дезени, а тука се и ко-брендираните планинарски чизми во три бои со потписот на Goodyear. Gucci и The North Face во колекцијата имаат предмети наменети за багаж во осум нови графики базирани или на мотиви од Gucci House или на логото на колекцијата, направени од ECONYL кој може понатака да се рециклира. Оваа колекција на ќе дебитира во Кина преку специјално редизајнирани продавници.