Тексасот е мултифункционален материјал кој совршено одговара за годишно време како што е пролетта. Giorgio Armani посветува цела колекција на овој текстил. Најдоброто од модната куќа е тоа што колекцијата е толку разновидна, не е само ориентирана на фармерки. Giorgio Armani со оваа капсула не нуди само низа класични вистински фармерки, туку и изненадувања со разновидна палета, како бомбер јакни, кошули, модни додатоци. Заедничко за целата колекција е играта со различни варијанти на логото на брендот. Интересно модно парче е блузонот од оваа колекција која има впечатлив дизајн и според експертите ова треба да е клучното парче во колекцијата.