Од април оваа година обожавателите на серијата „GAME OF THRONES“ ќе можат да уживаат во новата колекција на патики од Adidas која доаѓа во 6 различни бои. Секоја патика претставува по една од 6-те моќни семејства кои се појавуваат во оваа серија.

Дизајнот на патиките и бојата соодветствува со House Targaryen, House Stark, House Lannister, White Walkers, Night’s Watch и Daenerys. Сите патики во основа се Adidas Ultra Boost 4.0, модел кој се продава по цена од 180 долари, но соработката со HBO, може да ја зголеми цената на оваа колекција. Во удобноста на патиките не се сомневаме, но дали купувачите ќе ги бираат по боја или по омилените ликови останува да видиме.