На Киану Ривс од филмот The Matrix последно се сеќаваме како на негуван, стилски херој каков што и би очекувале да го видиме славниот актер и во ова продолжение на филмот. Но од снимките кои ги сподели со своите фанови можеме да видиме дека актерот повеќе наликува на Џон Вик.

Иако не знаеме ништо за ова продолжение на познатиот филм, можеме да се надеваме дека приказната ќе остане реалтивно доследна на претходните три филма. Од познатите елементи е дека во тимот е Лана Вачовски и дека Кеану Ривс и Кери-Ен Мос се враќаат со своите улоги.