Fliteboard го покажа својот електричен хидроглисер во форма на даска за сурфање со кормило со кој би лебделе над водата. Интересен момент е тоа што може да се користи без ветер или бранови за да лета низ воздухот. Без емисии на штетни гасови, практчно тивок, овој еколошки пловен објект е направен од високо квалитетни материјали со кој би лебделе приближно 70 см над водата.

Брзината се контролира со рачен Bluetooth далечински управувач. Компактниот, еден од најдобрите достапни паметни батерии, дава можност за возење подолго од 90 минути. Втората серија на основниот Fliteboard нуди подобри перформанси и прилагодливост за почетници до авантиристички режим за напредно маневрирање.