Архитектот Со Фужимото (Sou Fujimoto), замислува ново скулпторско и динамично дело на архитектура кое ќе застане како нов додаток во развојот на областа Кјанхај на кинескиот град Шенџен. Всушност станува збор за Ethereal Tower со 99 острови кои ќе лебдат над заливот Кјанхај. Тимот на Со Фужимото го дизајнирал овој проект кој ќе се издигне на висина од 268 метри и ќе опфати деведесет и девет кули, правејќи единечна целина. Со оваа идејна рамка, тимот се обидува да го симболизира секој разновиден свет на овој век.

Повеќето кули ќе пловат, со ограничени точки на контакт до главниот елемент, додека горниот дел од конструкцијата се шири широко кон надвор. Целиот проект наликува на облак од вода и воздушен град од некој иден свет. Структурно, кулата е поддржана од централизирано јадро, со периферно лоцирани кабли за затегнување и одржување на рамнотежа. Проектот е замислен да биде место каде ќе има платформа за гледање и изложбен простор, заедно со ресторан и кафуле.