Espresso Veloce RS Black Edition еспресо машината оддава почит на 993 моторите, па затоа и неговиот дизајн има облик на мотор. Составен од не рѓосувачки челик, алуминиум и јаглеродни влакна овој апарат за кафе е рачно изработен и има завршница со привлечна мат црна боја.

Вкупната тежина на апаратот е 21,5 килограми, со димензии 380 мм во должина, 420 мм во ширина и 340 мм во висина. Ова ремек дело на јужноафриканската компанија Super Veloce, е дизајнирано да не асоција на 3.6-литарски мотор со внатрешно согорување од 993 генерација на моделот 911. Моделот Espresso Veloce RS Black Edition чини 11.000 американски долари, а ќе бидат напраавени само 993 примероци.