Ducati и Lamborghini ги здружија силите за ново специјално издание. Наречен Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, мотоциклот е инспириран од Huracán STO и „совршено ги отелотворува вредностите на екстремните перформанси, спортот и ексклузивноста“ што ги споделуваат двете марки.

Како дел од преуредувањето, предната заштита од кал, капакот на резервоарот и опашката добија ажурирање инспирирано од Lamborghini. Извлекувачите на решетката, отворите за вентилација и доводите за воздух исто така се дизајнирани да потсетуваат на оние што се наоѓаат на Huracán STO.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

Посебните акценти не завршуваат тука бидејќи мотоциклот е опремен со нови тркала кои ги имитираат оние што се наоѓаат на суперавтомобилот. Ова дури вклучува додавање на една титаниумска навртка за заклучување назад.

Како и Huracán STO, Ducati Streetfighter V4 Lamborghini опфаќа низа на карбонски детали и ја има истата видлива текстура како возилата произведени од производителот на автомобили. Купувачите ќе најдат и специјално седло, алуминиумски штипки за стапала, осветлени рачки на сопирачките и спојката и титаниумски пригушувач за издувни гасови Akrapovič со капа од карбон. На TFT дисплејот му е дадена и специјална стартна анимација, која ги прикажува значките на Ducati и Lamborghini, како и силуета на мотоциклот.

Можност за персонализација

Производството ќе биде ограничено на 630 примероци и секоја ќе има привлечна боја на Verde Citrea и Arancio Dac. Моделот има и клешти за сопирачки Arancio Dac Brembo, како и црни Öhlins потпори и ногарки за вилушка.

Компаниите исто така нудат ексклузивна серија од 63 мотоцикли познати како Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti. Достапна исклучиво за сопствениците на Lamborghini, оваа верзија им овозможува на клиентите да работат директно со Centro Stile Ducati за да го создадат својот совршен мотоцикл. Ова значи дека тие можат да нарачаат иста боја и тркала како нивното Lamborghini или да изберат нешто поавантуристичко.

Без оглед на тоа која верзија ќе биде избрана, Duсati Streetfighter V4 Lamborghini е придвижуван од мотор Desmosedici Stradale од 1.103 кубика кој произведува 211 КС.