Што се однесува до машката мода, модната куќа Dior, неколку децении наназад ја бие репутација дека обезбедува конвенционални сиви одела. Од гледна точка на Ким Џонс, машки дизајнер кој пред една година почна да работи за модната куќа, ова треба да се гледа како долгогодишно наследство.

Во оваа колекција може да се види повторното откривање на познатиот сив костум на Dior со детали карактеристични за Џонс, колекција инспирирана од 90-тите, направена од лесни материјали, во светли бои. Погледнете дел од колекцијата колекцијата!