Џејмс Хетфилд за прв пат досега ја поставува својата лична колекција на „hot rod” автомобили во музејот „Petersen” во Лос Анџелес. „Reclaimed Rust: The James Hetfield Collection” е насловот на изложбата на која ќе можат да се видат 10-те најубави автомобили од колекцијата на фронтменот на Metallica. Во високо октанската изложба меѓу останатите возила ќе може да се видат 1948 Jaguar „Black Pearl”, 1934 Packard „Aquarius”, 1953 Buick Skylark Skyscraper, 1937 Lincoln Zephyr „VooDoo Priest”, 1936 Auburn „Slow Burn”, 1936 Ford „Iron Fist”.