За италијанската компанија, Дејвид Бекам е совршениот партнер за Maserati во следната фаза од патешествието, рушејќи граници и водејќи го брендот напред кон првите редови на луксузните возила во 21 век. Првиот плод на соработката меѓу поранешниот англиски фудбалски репрезентативец и славната марка од Модена е ова видео кое можете да го видите во прилог, а во истото е прикажан Бекам во Maserati Trofeo каде ги прикажува своите возачки способности.