Во исчекување на новиот филм кој треба да биде премиерно прикажан на осми октомври оваа година, OMEGA ја покажа кампањата која ја предводи главниот јунак, актерот Даниел Крег, а се однесува на Seamaster Diver 300M 007 Edition. Со ова се означува и деветтиот филм за ликот Џејмс Бонд и часовникот OMEGA. Во текот на новиот филм 007, Даниел Крег го носи OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition. Но Џејм Бонд не е единствениот лик кој носи OMEGA часовник, Nomi носи 38 милиметраски Seamaster Aqua Terra, додека Moneypenny, OMEGA 27.4mm De Ville Prestige. Разновидноста на OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition е во центарот следејќи го овој Бонд како влегува во мисија за спасување на киднапиран научник.