Луксузната спортска марка Cupra станува официјален автомобил и транспортен партнер на легендарниот фудбалски клуб FC Barcelona во наредните пет сезони.

Покрај оваа соработка Seat, Cupra и FC Barcelona најавија дека ќе ги здружат силите за развој на решенија за микро и електрична мобилност околу иконскиот Camp Know. Тест објектот ќе се изгради во просториите на спортскиот објект со цел да се оценат новите решенија за урбана мобилност низ цела Барселона.

„Иновативната соработка со еден од најдобрите фудбалски тимови ширум светот ја демонстрира нашата силна посветеност на брендот Cupra и иднината на мобилност во Барселона“, рече Лука де Мео, претседател на Seat и претседател на управниот одбор на Cupra. „Покрај тоа, партнерството со глобална институција како FC Barcelona со над 340 милиони фанови ќе ја поддржи нашата стратегија за глобализација“.