Несомнено сите компании за часовници се синоними за придружни полиња, па така Breitling е верен на авијациското наследство. Новата колекција на Chronomat часовници која доаѓа од Breitling е почит кон часовникот што ја спаси компанијата. Или подобро кажано новата колекција на Chronomat часовници која доаѓа од Breitling е почит кон еден од највлијателните „модерни” часовници.

Новата колекција е одраз на „заложба за создавање автентичен, секојдневен луксуз за мажи и жени со цел и стил“. Како што наложува времето, на оригиналниот Chronomat од 1984 година е поставен Valjoux 7750 механизам, каиш од нерѓосувачки челик „Rouleaux” и други додатоци. Часовниците од оваа колекција се достапни во низа различни бои и комбинации.