Почетна Здравје страница 17

Здравје

Моември – месец за поддршка на здравје и продолжување на животот кај мажите

Movember фондацијата организира годишен настан кој ги поттикнува мажите да пуштат мустаќи во текот на месецот ноември, со цел подигнување свеста за здравствените проблеми на мажите и продолжување на нивниот животен век. Македонската верзија на...
суплементи

Употребата на суплементи како дел од здравиот животен стил

Современиот начин на живот го карактеризираат голем број на ризик фактори: нерегуларни оброци со храна со слаба нутритивна вредност, несоодветна хидратација, нередовна физичка активност, недоволен одмор и сон во вечерните часови, голема изложеност на...

ПОПУЛАРНО