Здравје

Респираторни инфекции

Респираторни инфекции- што треба да знаеме?

Респираторните инфекции се можеби најчестата причина заради која пациентите се јавуваат кај својот матичен лекар. Иако се јавуваат во текот на целата година, есенско-зимскиот период е сезона кога настинките и посериозните респираторни заболувања се...

Моември – месец за поддршка на здравје и продолжување на животот кај мажите

Movember фондацијата организира годишен настан кој ги поттикнува мажите да пуштат мустаќи во текот на месецот ноември, со цел подигнување свеста за здравствените проблеми на мажите и продолжување на нивниот животен век. Македонската верзија на...

ПОПУЛАРНО