Здравје

вежбање

Вежбање во домашни услови или надвор

Вежбањето помага да останеме во добро физичко и ментално здравје. Последниов период беше многу тешко да се најде мотивација за вежбање и одржување здрав животен стил. Зошто е многу важно да имате физичка активност...
смути

Смути за подобрување на имунолошкиот систем

Иако здравјето на цревата е одговорно за благосостојбата на целото наше тело, многу е битно и што внесуваме во нашиот организам. Негата за нашето тело почнува од внатре. Зајакнувањето на имунитетниот систем со зелено...
кожата

Вообичаени проблеми и нега на кожата кај мажите

Бидејќи свеста кај мажите за есенцијалноста на негата на кожата станува поголема, решивме да наброиме неколку од вообичаените проблеми со кои мажите се соочуваат. Животниот стил влијае на кожата, но од друга страна пак...
anti-aging

10 едноставни Anti-Aging совети

Сакаме да изгледаме посвежо и поздраво!? Сакаме да го забавиме стареењето!? Сакаме да бидеме поцврсти и попривлечни!? Секако. Треба да знете дека дури и малите секојдневни трикови можат да помогнат во забавување на процесот...
Пробиотска храна

Пробиотска храна која вклучува корисни бактерии

Доколку сакате да го промените вашиот план на исхрана и сакате да воведете микроорганизми кои се корисни за вашето здравје тогаш треба да воведете пробиотска храна. Повеќе студии откриваат дека јадењето на пробиотска храна,...
Табата

Табата тренинг- нема повеќе изговори

Кога кажавме дека нема повеќе изговори и мислевме дека нема повеќе изговори. Откриен од страна на д-р Изуми Табата и тим истражувачи од Националниот институт за фитнес и спорт во Токио, Табата тренингот претставува...
циркаден ритам

Што претставува начинот на исхрана базиран на циркаден ритам?

Сигурно веќе ви е познат циркадниот ритам или уште попознат како внатрешен процес кој го регулира циклусот на спиење и будење. Замислете да не се грижите за тоа што јадете, туку кога јадете. Најчесто...
CBD

Што треба да знаете за CBD суплементите

CBD (канабидиол) и THC (тетрахидроканабинол) се соединенија кои се наоѓаат во растенијата од родот канабис. Двете соединенија имаат иста молекуларна структура, но со мала разлика во распоредот на атомите што всушност го определува различниот...
Природните дезодоранси

Дали природните дезодоранси вредат за инвестицијата?

Природните дезодоранси се доста популарни, повеќе од здравствени причини отколку од еколошки побуди или еко-свест. Поради алуминиумот кој го содржат во себе, традиционалните дезодоранси и антиперспиранти како да се обележани како предизвикувачи на многу...
засладувачи

Пет целосно природни алтернативи за засладувачи

Дијабетесот е една од модерните болести на човештвото. Доколку се уште се двоумите зошто треба да конзумирате замена за рафинираниот шеќер, ние ќе се обидеме да ви дадеме пет алтернативи кои се природни засладувачи. Меѓу...

ПОПУЛАРНО