Забава

филмови

Најдобрите крими филмови и ТВ серии кои можете да ги гледате на Netflix

Криминалистичките филмови едноставно не искачаат од „мода", а Netflix е тука да ви понуди забава. Жанрот кој во литературатурата е аналоген на криминалистичката фантастика, вклучуваат различни аспекти на криминалот и негово откривање. Стилски овие филмови...
Google

Google ве води на прошетка низ светски музеи

Благодарение на Google Arts и светските уметнички институции ќе можете да посетите повеќе од 1.200 музеи ширум светот. Познати дела изложени во Museum of Modern Art во Њујорк, Musée d’Orsay во Париз, Uffizi Gallery...
The Conker

The Conker мал простор за големо уживање

Овој мал простор за големо уживање е овозможен од автомобилски инжењеринг и воздухопловни материјали. The Conker е пример за живеење во мал простор во кој нема да се чувствувате клаустофобично. Оваа сфера во ретро-футуристички...
Друштвени игри

Забавни игри кои можете да ги играте со семејството и пријателите

Во последно време друштвените игри повторно станаат популарни. Најдобрите друштвени игри на денешницата не се како бесконечниот Монопол што сме го играле порано, туку новиот бран на вакви игри нудат занимливи теми и креативни...
Xbox Series X

Xbox Series X- следната генерација на Xbox која со нетрпение се очекува

Xbox Series X треба да биде една неверојатна конзола. Тековната глобална здравствена криза ја нарушува испораката на веќе најавените производи а воедно го кочи лансирањето на нови. Според прогнозите новата генерација на Xbox ќе...
веб страна

Нова веб страна за сообраќајна едукација на деца

Со едукативни активности и едукативни содржини новиот веб страна semaforko.mk е наменет за деца и родители со цел да ја развијат и зголемат сообраќајната безбедност на децата како учесници во сообраќајот. Оваа е време кога...
korona cardula

Дадете креативна поддршка за подигање на јавната свест

Жално е како сите патиме поради неодговорноста на неколкумина. Последиците се сè повидливи, а добар број од луѓето околу нас забораваат или неверуваат колку се едноставни упатствата за сузбивање на вирусот. Машки Магазин се вклучува...
Adidas GMR

Adidas GMR, Google и EA Sports овозможуваат играње фудбал со најдобрите фудбалери во светот

Играњето фудбал со најдобрите фудбалери во светот е сон на секој од нас, но благодарение на Adidas GMR, Google и EA Sports ова сега станува реалност. За да го направите ова се што треба...
хотел

Arctic Bath Spa хотел ги отвори вратите

Идејата за еден ваков хотел е родена во 2010 година. Архитектот Хастром кој е ангажиран да го претвори ова место во волшебно луксузно одморалиште, всушност и го постигна тоа. Целиот овој проект уште од...
„Black Widow"

Погледнете го последниот трејлер за Black Widow

Скарлет Јохансон...Наташа Романов, поранешен таен агент се враќа дома а да се соочи со нејзиното минато како шпион. Тука таа ќе мора да се соочи со други шпиони и водичот на Црвената соба, место...

Популарно