Уметност

Стефан Димовски

1001 слика со Стефан Димовски

Стефан Димовски е роден 1983 во Скопје, во уметничко семејство. Сериозно започнува да се занимава со акварел во 1995. Долгогодишниот престој во Франција му овозможува да воспостави контакти со познати акварелисти, и да ја...
Милан Андов

1001 слика со Милан Андов

Милан Андов е роден во Скопје 1974, завршува ликовна академија на одделот за графички техники и графички дизајн на кој дипломира во 2005 година. Член е на ДЛУМ и автор на повеќе самостојни изложби,...
СТРАХИЛ ПЕТРОВСКИ

1001 слика со Страхил Петровски

Роден 1974 год. во Куманово. Дипломира во 1997 год. во Скопје на Факултетот за ликовни уметности, сликарски оддел во класата на проф. Родољуб Анастасов. Во 2000 год. завршува пост-дипломски студии на истиот факултет кај...

Популарно