Почетна Секс страница 3

Секс

Луѓето кои користат емотикони имаат повеќе секс

Ако имате навика да комуницирате користејќи емотикони, истражувањата покажуваат дека имате повеќе секс од останатите.(намигнато лице) Според едно истражување, лицата кои не се плашат да ги користат емотикони при својата сајбер комуникација, имаат повеќе секс...
сексуално преносливи болести

Сексуално преносливите инфекции почести кај возрасните мажи, отколку кај тинејџерите

Последните истражувања тврдат дека сексуално преносливите инфекции се почести кај возрасните мажи, отколку кај тинејџерите.  Според податоците од од базата на јавното здравје во Англија, во денешно време, сексуално преносливите инфекции стануваат почеста појава кај...
масажа

Совладајте ја еротската масажа во неколку чекори

Постојат обични масажи кои се тука да ве релаксираат и еротските масажи кои ќе ви ја доведат крвта до точка на вриење. Еротската масажа е слична на обичната, со тоа што нејзината крајна цел...
науката

Неколку нешта кои ве прават попривлечни кај девојките, според науката

Вистината е дека не сите мажи се родени убави, згодни, неопходни и шармантни. Но, науката на сексуална привлечност е чудна работа, па дури и да не изгледате како Рајан Гослинг, не значи дека не...
Сексуална зависност

Сексуална зависност 101

Кога сексуалните желби ќе ви го преземат секојдневниот живот, време е да побарате помош. Сексуалната зависност постои, а ова се нејзините основи. За многу мажи, задоволување на сексуалниот нагон секојдневно, 7 дена во неделата можеби...
ADHD

Нови истражувања за секс со ADHD – растројство на вниманието

Не зборуваме за тоа дали вие ѝ обрнувате внимание на партнерката или таа вам. Фокусот е ставен на растројството на дефицит на внимание со хиперактивност.  (attention deficit/hyperactivity dissorder - накратко: ADHD). Кога луѓето ќе слушнат...

Несреќен брак – како да го препознаете и што да преземете?

Според експертот и психотерапевт Рос Гросман, паровите во несреќен брак најчесто се расправаат на три работи: пари, секс и моќ. „Секоја од овие расправии понатаму може да се сведе само на моќ. Кој одлучува...

За повеќекратен оргазам потребна е вежба

Повеќекратниот оргазам не е резервиран само за жените. И мажите можат да доживеат неколку сексуални експлозии последователно. Потребна е вежба. Првата грешка според експертите, е поистоветување на оргазмот со ејакулацијата. „Оргазмот е делот од сексуалното...

Интерпретација на сигнали: Кога навистина ú се допаѓате?

„Дали ú се допаѓам или не“ е веројатно многу почесто поставувано прашање дури и од „Да се биде или не“. Експертот за говор на телото и автор на книгата What Every Body is Saying,...

Колку чест фетиш се стапалата?

При пишување на својата книга Tell Me What You Want, д-р Џастин Лехмилер извршил истражување со 4.000 испитаници во врска со нивните секс фетиши.  „Фетишите се мултисензорно искуство и се индивидуални кај секој човек. Различни...

ПОПУЛАРНО