Секс

Канабисот води до подобар секс

Вака гласат последните истражувања, според кои, канабисот може да го подобри сексот за жените Музиката звучи подобро, храната е нерверојатно повкусна, а со последните истражувања и сексот е подобар кога е во друштво на канабисот....
флертувајте

Флертувајте дури и ако сте неверојатно срамежливи

Eдна од поголемите мистерии во светов е како да флертувате, без да излезете некултурен, прост, непривлечен, нападен и слично. Дури и ако сте срамежливи - флертувајте! Наредниве неколку совети ќе ви помогнат да ја усовршите...
самодовербата

Суптилните карактеристики на самодовербата кои го прават мажот привлечен

Кои оние нешта кои ги прават мажите, со кои покажуваат голема самодоверба? Ова е веројатно едно од најпоставуваните прашања кога се зборува за личниот развој кај мажите и факторите кои ги прават привлечни кај...

Луѓето кои користат емотикони имаат повеќе секс

Ако имате навика да комуницирате користејќи емотикони, истражувањата покажуваат дека имате повеќе секс од останатите.(намигнато лице) Според едно истражување, лицата кои не се плашат да ги користат емотикони при својата сајбер комуникација, имаат повеќе секс...
сексуално преносливи болести

Сексуално преносливите инфекции почести кај возрасните мажи, отколку кај тинејџерите

Последните истражувања тврдат дека сексуално преносливите инфекции се почести кај возрасните мажи, отколку кај тинејџерите.  Според податоците од од базата на јавното здравје во Англија, во денешно време, сексуално преносливите инфекции стануваат почеста појава кај...
масажа

Совладајте ја еротската масажа во неколку чекори

Постојат обични масажи кои се тука да ве релаксираат и еротските масажи кои ќе ви ја доведат крвта до точка на вриење. Еротската масажа е слична на обичната, со тоа што нејзината крајна цел...
науката

Неколку нешта кои ве прават попривлечни кај девојките, според науката

Вистината е дека не сите мажи се родени убави, згодни, неопходни и шармантни. Но, науката на сексуална привлечност е чудна работа, па дури и да не изгледате како Рајан Гослинг, не значи дека не...
Сексуална зависност

Сексуална зависност 101

Кога сексуалните желби ќе ви го преземат секојдневниот живот, време е да побарате помош. Сексуалната зависност постои, а ова се нејзините основи. За многу мажи, задоволување на сексуалниот нагон секојдневно, 7 дена во неделата можеби...
ADHD

Нови истражувања за секс со ADHD – растројство на вниманието

Не зборуваме за тоа дали вие ѝ обрнувате внимание на партнерката или таа вам. Фокусот е ставен на растројството на дефицит на внимание со хиперактивност.  (attention deficit/hyperactivity dissorder - накратко: ADHD). Кога луѓето ќе слушнат...

Несреќен брак – како да го препознаете и што да преземете?

Според експертот и психотерапевт Рос Гросман, паровите во несреќен брак најчесто се расправаат на три работи: пари, секс и моќ. „Секоја од овие расправии понатаму може да се сведе само на моќ. Кој одлучува...

Популарно