Интервју

MM-AP-297--nn

Најновото издание на Машки Магазин е во продажба

Најновиот број на Машки Магазин за декември/јануари е веќе во продажба. Се потрудивме, како и секогаш, да го исполниме со интригантни содржини. Имавме прилика да ве воведеме и информираме за светот на културата, музиката,...
Неби Хоџа

Чесноста не се купува со пари туку со трпение

”Успехот, според мене, е многу поврзан со начинот преку кој си стигнал со него. Денес, сретнуваш разни истории,.. успешни бизнисмени кои се поврзани со политика и тендерски бизниси, за себе, избирам да спијам спокојно...
Војо Иванов

Војо Иванов: Сакам да сум оној што сум

“Постојат професии во кои нема работно време, нема канцеларии, нема правила и мора да си добар во брзи одлуки и импровизации. Тоа е особено важно во ваков тип на работа каде имаш „жива“професија... која...
Дијана Имери

Девојка од соседството Дијана Имери Илкоска

„Талентот е само мала искра, а за да настане оган треба многу труд, работа, изучување на многу различни сфери од музиката, слушање различна музика исполнето со многу анализа, изучување на сфери од животот и...
Ламбро Патче

Вистинскиот пат е секогаш, без исклучок, потешкиот

Ако дефиницијата за современ џентлмен подразбира интегритет, самопочит, посветеност, дисциплина, љубопитност, храброст, емпатија, смисла за хумор, емоционална интелигенција, искреност, харизматичност, каваљерство, страст и пасионираност, тогаш е тој нејзина подвижна манифестација. Со име и појава...
Томи Младеновски

Томи Младеновски: Веспата е душа на две тркала

„После љубов на прв поглед, а особено кога е во прашање „VESPA“, не се ни обидувате да испробате нешто друго. Успехот на Веспата е феномен кој никогаш повеќе нема да се повтори, колку и...
Есин Зеќир

Би режирала свет без фотошопирани, вештачки животи

“Нема што да се мудрува. Ако мажот е его, жената е чувство. За да го почитуваме тоа его, хранете ги нашите чувства.“ Есин Зеќир ќе одбере професија во која треба “цврста рака“ но и разиграна...
Здравко Ситновски

Здравко Ситновски: Многу е важно да знаеш кој си и од каде доаѓаш

Исклучително комуникативен, дружељубив, бескрајно љубопитен и неуморно активен, тој е во постојана интеракција со градот секојдневно опипуваќи го неговиот пулс. Здравко Ситновски кого сите го знаат како Ситна, е живописен градски лик силно препознатлив...
Лејла Рамковска

Верувај во себе, биди апсолутно присутен во сегашниот момент и гледај напред

“Научив нешто што е многу важно во изминатиов период, да елиминирам сè што ми делува негативно и ми одзема мир. Можеби тоа изгледа себично меѓутоа никој таа работа нема да ја заврши за тебе.“ Во...
Влатко Стефановски

Главата ми е постојано во облаци а нозете ми се постојано на земја

“Успехот сам по себе не подразбира среќа, а среќата сама по себе подразбира успех. Затоа човек треба да се труди да биде среќен.“ Неговата гитара постојано ќе раскажува музички приказни кои секогаш одново сакаме да...

Популарно