Почетна Фитнес

Фитнес

навики

Девет начини да изградите здрави навики за вежбање

Последнава година повеќето го прифатија предизвикот за подобро тело. Па така за некои вежбањето стана секојдневие или рутина. Некои неможејќи да го направат рутина вежбањето се откажуваат. Фитнес експертите советуваат и даваат неколку насоки...
Мускулна меморија

Мускулна меморија: како да се вратите во форма побрзо

Паузата од тренинг предизвикува губење на мускулната маса, но не треба да се грижите бидејќи тука е мускулната меморија. Мускулот кој веќе еднаш е изграден полесно се враќа во форма отколку кај почетник. Ако...
Hydrow

Hydrow машина за веслање со интересен додаток

Инвестирањето во некоја машина за вежбање е добра идеја. Во моментов меѓу опремата која е на располагање е и Hydrow, машина за веслање. Но оваа справа е нешто повеќе од едноставна машина за вежбање,...
песна

Најдобрите песни наменети за вежбање

Исцрпувачката сесија на HIIT или било каков друг тренинг може да се надмине доколку имаме мотивација. Менталните и физичките граници може да се преминат исто така доколку му се даде на умот нешто друго...
облеката

Како облеката може да влијае на тренингот?

Додека вежбате треба да бидете фокусирани на подобрување на вашата издржливост. Но дали сте знаеле дека облеката која ја носите додека вежбате може да влијае на издржливоста? Носењето на соодветна облека додека вежбате може да...
Креатин

Креатин- колку е ефикасен и безбеден?

Еден од најпроучуваните додатоци на планетата. Креатин суплементите како и секој друг суплемент е ефикасен и безбеден доколку се зема по точно определена доза во зависност од тоа што сакате да постигнете. Што е креатин...
Двејн Џонсон

Погледнете го планот за вежбање на Двејн Џонсон

Неверојатна фигура, висина од 196 сантиметри, 118 килограми. Славниот „Карпата“ (Rock), Двејн Џонсон, има тело кое бара интензивен, хардкор тренинг. Сето тоа не е поради специјализирани вежби, туку поради волуменот на вежбите. Но ако...
апликации

Најдобрите бесплатни апликации за да ги постигнете вашите фитнес цели

Одржувањето на кондицијата во модерното време станува се позависна од апликациите. Практично тие можат да го претворат вашиот паметен телефон во ваш партнер за вежбање. Ефикасноста е тоа што тие се тука и да...
фитнес трендови

Фитнес трендови кои ќе го променат начинот на вежбање во 2021 година

Минатата година фитнесот доживеа скок, кој нема да се намали во 2021 година, бидејќи здравјето и благосотојбата се два од најценетите аспекти во животот на луѓето. Иновацијата која се наметна на сите фронтови, ги...
Ghost Pacer

Ghost Pacer- виртуелен тренинг партнер

Луѓето преферираат трчање сами, но студиите покажале дека ако сте тркач, трчањето со некого го подобрува квалитетот на вашето трчање и нуди ниво на конкуренција што го подобрува вашиот тренинг. Но тука доаѓа еден...

ПОПУЛАРНО