Hasbro лансираше уште еден интересен предмет за лојалните фанатици на Star Wars, Captain Cardinal. Како дел од линијата Star Wars The Black Series, ова електронско парче ги поседува сите детали, како на филмот. Црвена завршница, со црни и сребрени детали, електронски менувач на глас, прилагодено пакување со облоги и уште многу други детали, совршено за забава или косплеј.