BRP ја прифаќа електрификацијата и компанијата претстави два електрични мотоцикли под брендот Can-Am. Познати како Origin и Pulse, мотоциклите треба да пристигнат во средината на 2024 година и да го отворат „патот кон новата генерација на возачи“, истовремено привлекувајќи ги ентузијастите за електричните возила.

Origin црпи инспирација од наследството на Can-Am’s Track n’ Trail и е наведен како модел со двојна намена што носи ново ниво на „возбуда и на улицата и на патеката“. Pulse, од друга страна, е „урамнотежен и агилен мотоцикл дизајниран да ги потопува возачите во енергијата на градот и да го трансформира нивното секојдневно патување во електрична радост“.

Компанијата не кажа многу повеќе за мотоциклите, но тие се карактеризираат со LED светлосни единици, како и жесток дизајн со жолти акценти. Можеме да видиме и кратки браници и нешто што изгледа како дигитална инструмент табла.

Спецификациите се планирани да бидат објавени во август 2023 година, но BRP рече дека моделите се напојувани со технологијата Rotax E-Power. Ова ветува дека ќе испорача „многу коњски сили и вртежен момент“, како и „брзини вредни за автопат“. Компанијата, исто така, рече дека мотоциклите ќе бидат лесни за почетниците бидејќи сопствениците можат едноставно да го извртуваат гасот и да тргнат, а исто така да уживаат во „речиси тивко и без вибрации искуство“.

Sea-Doo Rise

Покрај откривањето на електричните мотоцикли, BRP го претстави и новиот Sea-Doo Rise. Електричната плочка на хидрофолија ќе пристигне во средината на 2024 година и има за цел да го „демократизира хидрофолирањето“.

Can-Am

Компанијата не кажа многу за тоа, но забележа дека моделот има рачка што се повлекува и рече дека возачите ќе можат да стојат, да легнат или да се одморат на колена. Рајс е исто така прилагодлив бидејќи сопствениците можат да се возат по вода без фолија, како и делумно или целосно да го распоредат крилото на фолијата над водата.