C SEED и Porsche Design штотуку го претставија првиот MicroLED телевизор што се преклопува и е наменет за надворешна употреба во светот. Презентиран на CEDIA Expo 2022, масивниот телевизор од 201 инчи се издигнува од земја во кутија со скриена преграда со столбови каде што, за само 15 секунди, телевизорот стои на висина од 4,65 метри. Следно, кинематиката на седум огромни MicroLED панели се расплетува без звук во следните 25 секунди за да формира беспрекорно и уникатно искуство на телевизор на отворено.

Телевизорот C SEED HLR ги обработува податоците од сликата до 100.000 пати во секунда, овозможувајќи му на екранот да прикаже 64 милијарди сјајни бои за непречено одвивање на слики со неспоредлива длабочина на бои. Екранот има сјајност од 4.000 nits, има висока стапка на освежување и може да се ротира 90 степени лево и десно или 180 степени во само една насока.

Уредот доаѓа и со подеднакво импресивен звучен систем од шест коаксијални звучници за левиот и десниот аудио канал и еден сабвуфер. Целиот систем е изграден да ги издржи елементите на забавата на отворено. Проверете како изгледа C SEED HLR 201 во акција во видеото кое е во прилог. Инаку, цената за ова технолошко ремек дело е вистинска „ситница“. Се очекува да биде во проценетиот опсег од 700.000 до 800.000 американски долари.