Иако некои мажи заспиваат во моментот кога ќе ја стават главата на перница, има и такви на кои тоа потешко им оди. Што да преземете за побрзо заспивање?

Сонот влијае на целокупното здравје и повеќе од јасно е дека е неопходен. Експертите советуваат дека неквалитетниот сон може да предизвика лоша исхрана, да влијае врз варењето, функцијата на кардиоваскуларниот систем, покачен крвен притисок, дијабетес, пад на имунитетот. 

Во неколку чекори, нешта кои можете да ги преземете за побрзо и полесно заспивање.