По минатонеделното претставување на обувките за внатре, Bottega Veneta ги промовираше „The Slipper“, обувките наменети за надвор. Овие обувки го го канализира широкото кожно наследство на луксузната куќа и ја следи познатата естетика на брендот. Произведено во Италија од високвалитетна напа кожа, со познатата Intrecciato плетка. Целината која се добива е удобна, квалитетна мокасина, која и покрај црната боја во која доаѓа зрачи со разноликост бидејќи можете да ја комбинирате и за формални и за неформални пригоди. „The Slipper“ на Bottega Veneta се продава по цена од околу 1.200 фунти.