Новата линија очила за сонце од Bose доаѓа со аудио способности. Компанијата примарно позната по неверојатните звучници и слушалки ги претстави футуристичките очила и најновата играчка на возрасните Frames.

Иако на прв поглед изгледаат доста обично, во нив е скриено беспрекорно аудио искуство. Овие очила се необични и поради фактот дека поседуваат платформа за аугментна реалност наречена Bose AR.

Frames доаѓаат во два стила Alto и Rondo, рамки направени се од најлон, имаат Bluetooth, метални детали и леќи отпорни на гребење кои одбиваат UVA и UVB зраци. Најинтересно е што преку овие очила можете да комуницирате со Google Assistant или Siri бидејќи имаат и микрофон.

Bose