За сезоната есен- зима 2021, Berluti носи машка колекција со уметнички допир. Ова е вистина бидејќи Крис Ван Аше соработува со рускиот уметник Лев Кесин. Склоноста на уметникот за апстрактни и тактилни шеми ја краси најновата машка колекција. Работата на уметникот е инспирирана од оваа есен и е надополнета со потписот на модната куќа Berluti, таканаречениот „patina methods“. Најубавото е што без разлика на моделот уметнички став и возбудлив мотив носи цела колекција, од дуксери со костуми. Целата кампања за претставување на оваа колекција е сликана од страна на фотографот Едуардо Миера, со стајлинг на Аза Јусиф.