Fortnite и Travis Scott се обединија за настанот Astronomical Tour, во која ќе биде вклучена премиера на нова песна, La Flame инспириран аутфит, предмети… На почетокот на месец април беше најавено ова здружување без да се објават повеќе информации.

Сега од компанијата решија да ги дадат сите детали за соработката која е замислена како турнеја во играта, нудејќи им на играчите низ целиот свет можност за ексклузивни облеки, emote, предмети и нова песна. Почнувајќи од 21 април, играчите на Fortnite ќе можат да учествуваат и завршат со Astronomical Challenges за да го отклучат бесплатниот сет на опрема во играта пред да започне турнејата која ќе се одржи од 23-25 ​​април. Па фанови … Fortnite.