Ова дизајнерско студио, со седиште во Москва, претставија концепт за електричен, автономен камион, наречен „Gruzovikus”. Со елегантно аеродинамичен изглед, соодветен за вселенско летало и замислен да работи на AI, креативците во Art Lebedev Studio веруваат дека нашле нешто што претставува идеална мешавина на „интелигенција и убавина“.

И колку и да се чини застрашувачки и масовно ова автономно возило, целиот дизајн добива смисла бидејќи е совршено дизајниран за визуелна и сензорна перцепција на околината. „Gruzovikus” би бил неверојатно ефикасен и еколошки доколку ја стигне производната фаза.