Роден од интересна соработка помеѓу Arcadia Yachts и Hot Lab Yacht & Design, Arcadia 105 доаѓа како јахта со чист, машки и познат стил. Поширок простор за сончање, јахтата нуди изобилство за повеќе од 20 лица.

Патниците можат да уживаат во „дневната” која додава луксузен елемент на целокупниот нејзин дизајн, со прозорци во целосна висина и модуларни балкони. Еден од главните елементи што може да се видат на Arcadia 105 е употребата на соларни панели, кои ја намалуваат потрошувачката, произведуваат доволно енергија за напојување на најважните системи, што ја прави јахтата енергетски ефикасна.

Горната палуба содржи простор што може да биде ентериер и екстериер, во зависност од временските услови, а тоа се постигнува со електричните прозорци. И двата тима кои работеле на овој проект ја сфатиле важноста на прилагодување кон реалните потреби на клиентите, така што работеле на создавање бројни опции. Проектот доаѓа со вкупно пет различни распоред на ентериер кои сигурно ќе ги задоволат идните сопственици.