Исто како и името, така и деталите за овој проект останува анонимен. Дизајнот на шишето кое е дело на Marwan Ramadan и Ahmed Samir за новиот мирис Anonymous е мистериозен и интригирачки од визуелна точка. Матната црна боја на шишињата додава на луксуз и авторитет. Што се однесува до името кое значи „без име“ или „безименост“, се користи во колоквијална употреба за да се карактеризира неотриен идентитет.

„Сакавме да создадеме оригинален бренд што ќе се издвојува меѓу огромната конкуренција во оваа индустрија и ќе биде конзистентна со нашето име и вредности на брендот. Корените на брендот се од грчката култура, па затоа логото на брендот е создадено од грчки симболи, со допир на модерната уметност за да се придружиме со новите трендови.”