Adidas Football лансираше нова верзија на NEMEZIZ во чест на Лајонел Меси. Копачките NEMEZIZ MESSI.1 “Rey del Balon”, што во превод би значело „Крал на топката“ му оддаваат почит на статусот на Меси и неговиот рекорд како најдобар стрелец. Ова специјално издание содржи доста персонализирани детали како лого на златна круна и потпис на славниот фудбалер. Обувките при чија изработка е употребувана технологијата TORSION SYSTEM има интересна комбинација на бои.