Поместувајќи ги границите на иновациите, компанијата Adidas претстави нови безжични слушалки кои имаат можност да се полнат преку природна или вештачка светлина… Брендот за спортска опрема соработуваше со Zound Industries и шведскиот бренд за соларна технологија Exeger за да го заврши својот револуционерен проект. Во изработката е користен исклучителн флексибилен, лесен материјал за соларни ќелии наречен Powerfoil, а конечниот производ се слушалките RPT-02 SOL.

Ќелиите што ги содржат овие слушалки се целосно уникатни поради фактот што преку печатење на екранот можат да се применат на широк спектар на различни површини, како што се каросерија за автомобили, ѕидови, разни додатоци и многу други работи.

За да се обезбеди врвно аудио искуство, низ дизајнот е вграден лесен индуктор за корисниците на новите слушалки да знаат точно кога е време за полнење. Овие слушалки на Adidas доаѓаат во ноќно сива и соларно жолта шема на бои, со опсег на Bluetooth од десет метри.

Имајќи ја предвид одржливоста, слушалките се создадени од 87% рециклирана пластика и имаат можност повторно да се рециклираат во иднина за да се намали нивното влијание врз животната средина. Создадени за секого со активен животен стил, тие имаат дизајн оценет IPX4, што значи дека се отпорни на пот и истурање, заедно со отстранливи делови за чистење.

Adidas RPT 02 SOL

Друга импресивна карактеристика на овие слушалки се осумдесетте часа време за репродукција на аудио. Сето ова значи дека тие можат да се користат во темнина без соларни или приклучни полначи. Слушалките Adidas RPT-02 SOL доаѓаат и со USB приклучок во случај да нема извор за полнење на батеријата.

Слушалките Adidas RPT-02 SOL пристигнуваат со цена од 229 евра и се достапни преку официјалната веб-страница на германската компанија.