Новата силуета на Top Ten Hi патиките на Adidas е инспириран од оклопот на Boba Fett и е производ создаден во чест на 40-годишнината од Star Wars- The Empire Strikes Back. Високите патики доаѓаат во маслинесто зелена боја со истрошен изглед поради лузните кои се поставени бочно на Boba Fett Top Ten Hi. Црвената и жолта боја исто така се дел од патиките, додека Boba Fett беџ го краси јазикот на патиките кои се во светло сина боја. Овие патики доаѓаат во специјална кутија, а во продажба прво ќе бидат достапни за пазарот на Велика Британија на 24-ти Септември.