Adidas овој пат се осврна кон модерен пристап на веќе добро познатите линии кои беа потпис на Јувентус. Дизајнот е репродукција на тие линии, но овој пат повлечени со четка. За овој „home kit” на италијанскиот клуб Јувентус, лентите кои се заменети со шема од четка, се спуштаат на предниот дел и на ракавите.

Спротивно на црно-белите шари, Adidas додаде и детали од злато низ дресот. Златните елементи суптилно се вклучени во рамките на шемите, како и на брендирањето на клупскиот срт и Adidas логото. Дресот е направен од HEAT.RDY-KEEP COOL, технологија за одржување на облеката сува, додека репликата со AEROREADY-FEEL READY, што овозможува удобност.